Redirecționează 3,5% (D230)

        Grupul noastru civic s-a născut în stradă în urma mișcărilor civice odată cu apariţia OUG nr.13 din 2017 şi ca reacție la corupția politică, la încercările succesive de a stopa lupta anticorupție și la infestarea discursului politic dominant de către propaganda antioccidentală și antiliberală.

        Ura și frica față de ceilalți (străini, minorități etnice, religioase sau sexuale, companii străine, aliați din UE sau NATO etc.), dezinformarea și manipularea au devenit instrumentele ideologice centrale ale discursului politic al marilor partide.Or, nevoile românilor și ale țării nu își găsesc răspunsuri valide în autoritarism și corupție, în interdicții pentru minorități, în minciună, ură și isterie.

        Toate acestea vor perpetua problemele reale care afectează viața oamenilor: jaful sau risipa banului public, lipsa de transparență și de responsabilitate în guvernarea locală și națională, deficitul democratic al partidelor politice parlamentare, monopolul deciziei politice concentrate în București în disprețul comunităților locale, limitarea libertății indivizilor și comunităților de a se asocia și a-și susține interesele în mod eficient (de ex. legislația electorală restrictivă).

        Am construit platforma Asociaţia Civică Adevăr şi Dreptate Argeşean #activAG Piteşti ( Echipa de conducere și Cod Etic / Statut ) pentru:
❏ A oferi oamenilor liberi cu spirit civic un cadru de colaborare și acțiune comună coordonată la nivel național și pentru a consolida acțiunea locală a grupurilor civice membre;
❏ A oferi pe termen mediu și lung o sumă de răspunsuri la nevoile civice ale comunităților (de ex. susținerea inițiativelor cetățenești, creșterea transparenței și participării la decizia publică locală, propuneri de politici publice);
❏ A putea reacționa coerent și consistent, la nivel național, de fiecare dată când au loc derapaje ale puterii centrale sau locale.

Redirecționează 3,5% (D230)