A cui ţară este România

        Romania tinde sa devina tara lui ” scapa cine poate „. Tot mai multi romani pleaca in strainatate, descurajati de viitorul sumbru care se arata in patria lor. In Siria este razboi crunt de ani de zile si moartea da buzna, nu mai bate la usa. Din Romania se fuge de disperare, de lipsa de perspective. Si totusi ma gandesc, daca toti cei plecati in strainatate s-ar intoarce, ne-am lua tara inapoi din mainile celor care o conduc fara sa o iubeasca?

        Dragnea declara razboi celor care sunt impotriva lui, fie din partid, fie la proteste in strada. Se vede calare pe armasarul puterii si continua lupta impotriva justitiei. Multi sunt cei care il suspecteaza chiar si de jocuri de interese in structurile de presa. Statul paralel despre care tot vorbeste, pare un Univers paralel pe care il cunoaste ca in palma. Sa fi fost acolo si de asta, dupa ce a fost alungat din el, acum il condamna?Problema nu este cu cine a taiat porcul Dragnea. Nici iubita lui nu prezinta interes ca prezenta la fasaiala de Congres. In imagini s-a vazut clar cum ea ii soptea ceva la ureche si el s-a ridicat imediat sa se duca sa dea mana si sa faca poze cu paramedicii prezenti in sala. Deci, cum de stie ea atat de bine sa invarta cheita?

        Se vorbeste la TV despre cresterea inflatiei. Dar omul simplu stie el ce inseamna asta? O simte in buzunar fara sa stie ce este. Se anunta greve pentru ca au scazut salariile cand este crestere economica si nu criza. Ce se rezolva cu greve facute in mod organizat, prin rotatie? Au ele vreun impact? Apa de ploaie nu a imbatat niciodata pe nimeni.

        Intre timp, lumea isi vede in continuare de viata gri, bucuroasa ca sta la caldurica si inca mai are ce manca. Ajutoarele sociale sunt preferate si nu munca cinstita. Educatia nu mai este primordiala in asigurarea unui viitor al tinerilor cand vad cat de usor agramatii si nepregatitii profesional ajung atat de usor la putere.

        Se moare pe capete in spitale, de unde pleci mai bolnav decat ai intrat din cauza bacteriilor si a mizeriei. Tot mai multe minore devin mame, iar Romania este in top in acest caz. Daca nu suntem in stare sa avem grija de copiii tari, ce pretentii mai putem avea?

        Se apropie insa acea scanteie care ii va aprinde pe romani. Si atunci ma intreb: cine si de ce vrea sa dea foc Romaniei? Cine vrea lege dupa bunul plac pentru defaimarea tarii chiar a uitat ca si tradarea este pedepsita?