Aducem Steagurile Înapoi

        Piteştenii pot acţiona pentru a spăla imaginea oraşului lor. Când spui Piteşti, atât în străinătate cât şi la nivel naţional, primul gând se duce la Experimentul Piteşti. Cine nu ştie trista şi dureroasa istorie a groaznicei puşcării comuniste unde cei care se ridicau împotriva regimului erau torturaţi în cele mai crude moduri şi ucişi? Ce făceau piteştenii în acest timp? Câţi piteşteni au luat parte la aceste monstruozităţi sau le-au tolerat, prefăcându-se că nu ştiu ce se întâmplă în acel Infern cu ziduri reci, construite de om? Acolo diavoli erau cei cu care poate se întâlneau pe strazi şi îi salutau cu teamă.Timpul a trecut, dar fantomele trecutului rămân. Mentalitatea supunerii şi a capetelor plecate persistă în acest „oraş roşu”. Mulţi se revoltă între pereţii siguri şi muţi ai caselor lor, cu privire la actuala putere care îndepărtează tot mai mult România de UE. Daca întrebi cine a votat PSD, puţini recunosc că au făcut-o, ba se şi vaită de politica lor, identificând acest partid cu ideologia neocomunistă. Dar, când trebuie să-şi strige nemulţumirea în stradă, nu o fac. Stau pitiţi după perdele şi privesc de la căldură cum câţiva curajosi ies în stradă în mod paşnic pentru a îşi arata indignarea.

Luni, 5 martie, piteştenii au ocazia să dovedească tuturor că pot fi curajosi! Pot spăla imaginea oraşului lor, participând la evenimentul pro-european care va avea loc la ei acasă. Cele două steaguri UE, primite de la Parlamentul European, de la Bruxelles, sosesc la Pitești.Organizatorii acțiunii își arată astfel susținerea pentru apartenența României la valorile europene. Steagul Uniunii Europene, de mari dimensiuni (75mp), a fost expus în piețele centrale din orașele europene în care se află mari comunități românești, precum și în principalele municipii din România. La ora 17:30, va fi desfășurat în Piața Primăriei Pitești alături de drapelul naţional care are o suprafaţă de 120mp. Ulterior, steagurilel vor fi purtate, în marș, prin centrul orașului, până la Prefectura Argeș, unde este programat să ajungă la ora 18:00. Evenimentul va continua cu un miting de protest în Piața Vasile Milea.

Pe 6 martie, cele două steauri UE vor fi depuse, simbolic, la Guvernul României, în semn de protest față de lipsa lui din poza oficială de la învestirea premierului Viorica Vasilica Dancila iar celelalte două steaguri de dimensiuni mari vor fi desfăşurate în Piaţa Victoriei.

Foto şi Video

Povestea Operaţiunii:

Aducem Steagul Înapoi – românii din diaspora se alătură într-o maniera inedită celor de acasă, care protestează pentru o Românie moderna, pentru reformarea clasei politice și pentru susținerea luptei anticorupție. După ce un steag imens al Uniunii Europene a circulat din țară în țară pe la mai multe comunități de români din Europa, diaspora trimite acum spre România marele drapel UE, ca semn al unității civice românești în jurul valorilor europene și ca simbol al protecției împotriva abuzurilor de putere ale actualei coaliții de guvernământ. Marele steag va fi purtat prin piețe publice din oraș în oraș, destinația finală fiind București.

Ofensiva politicienilor cu probleme în justiție este tot mai agresivă, culminând zilele acestea cu atacul frontal împotriva conducerii DNA. Majoritatea parlamentară, controlată de condamnatul penal, Liviu Dragnea, continuă să insiste pe legiferarea în favoarea corupților. Dragnea este cercetat de către procurorii DNA în trei dosare penale, fiind urmărit penal și pentru deturnare de fonduri europene. Oameni politici cu probleme penale, dar și afaceriști corupți sau moguli media infiltrați în mediul politic profită direct de pe urma demersurilor grupării din jurul lui Dragnea și se opun cu disperare luptei anticorupție. Atacurile lor furibunde destabilizează întreaga țară și afectează viata de zi cu zi a tuturor românilor.

Organizată în jurul Marelui Steag al UE și a steagurilor-mesager aduse direct de la Bruxelles, acțiunea transnațională Aducem Steagul Înapoi marchează pe tot traseul său unirea diasporei cu societatea civilă din toată țara. Punctul culminant al acțiunii va fi marșul de protest din 6 Martie din Piața Universității spre Parlamentul României, când românii se vor uni sub Marele Steag UE pentru o justiție independenta, pentru eradicarea corupției, pentru o Românie europeana și prospera.

Invităm toți romanii din țară și din străinătate sa își unească forțele sub drapelul simbol al Uniunii Europene și să promoveze toate acțiunile realizate în jurul Marelui Steag.

Organizațiile semnatare susțin toate protestele pașnice, pro-democrație si stat de drept.

Forța noastră își trage seva din curățenia obiectivelor comune și din felul pașnic în care înțelegem să urmărim aceste obiective – indiferent de modul de organizare în grupuri.

Suntem văzuți și sprijiniți de familia europeană și de principalele democrații ale lumii datorită protestelor masive, pașnice și democratice. Fără ele vocea noastră nu este auzită. Protestele trebuie să continue. Prin unire și hotărâre putem depăși amploarea demonstrațiilor din 2017.

Misiune îndeplinita: steagul UE a revenit la Guvernul României (citiţi articolul) dar şi feedback-ul primit.