Fenomenul Ştefăneşti

        In orasul Stefanesti din judetul Arges se duce o lupta acerba pentru putere si interese in interiorul PSD, iar, ca de obicei, alegatorii sunt cei care suporta consecintele. Oamenii s-au saturat sa indure in tacere indelungata domnie a viceprimarului Ion Mihalcea, care dureaza inca din 1996. Au iesit in strada sa-si strige nemultumirile, spunand ca sunt satui sa isi lase orasul pe mainile unei administratii locale incompetente.

        Au primar PSD si viceprimar PSD, dar e razboi deschis intre ei.  Nu a contat cine a ocupat de-a lungul anilor functia de edil, sau de la ce partid a fost, toate jocurile s-au facut de pe pozitia doi, prin voturile consilierilor locali. Acum, lupta se duce chiar in interiorul propriului partid, de la judet tragandu-se sforile pentru marile interese. Oamenii prezenti la protest, revoltati, spuneau: ” Stefanestiul nu este nici mosia PSD, nici mosia lui Mihalcea! Sa plece toti! Ne-au mintit! ”

PSD-old versus PSD-new

        S-a strigat ” Demisia! „, ” Hotii! „. Oamenii prezenti la protest doresc retragerea sprijinului politic al PSD acordat viceprimarului si consilierilor locali. Ei spera, ca intr-un moment de demnitate, vicele Ion Mihalcea sa-si dea demisia. Dar problema este mai incurcata decat atat, pentru ca primarul ales este tot de la PSD, dar se pare ca nu se bucura de aceeasi sustinere din partea partidului, pentru ca nu face jocul celui contestat de locuitorii orasului.

        Asadar, sunt doua gasti in interiorul PSD Arges, iar lupta acolo se da, pentru ca stim cu totii cat de absenta este democratia in acest partid. Cetatenii sunt luati in considerare doar ca numar de voturi, dar atunci cand cer sa fie pus pe primul plan interesul comunitatii se simt abandonati. Sunt nemultumiti de lipsa drumurilor asfaltate si a mijloacelor de transport in comun. Contesta bugetul local. Sustin ca la groapa de gunoi se afla deseuri toxice.

        Rabdarea locuitorilor Stefanesti a fost intinsa la maxim, drept pentru care si in zilele urmatoare protestele in strada vor continua, asteptandu-se la o prezenta cat mai mare, mai ales ca este vorba de mitinguri autorizate. Atfel, joi si duminica, se vor auzi in continuare scandari impotriva administratiei locale. Au inceput chiar sa stranga semnaturi pentru demiterea lor.

#activ AG alaturi de protestatarii de la Stefanesti

        Grupul civic #activAG, infiintat in urma protestelor impotriva coruptiei, a fost alaturi de protestatarii din Stefanesti, pentru a isi arata sustinerea fata de nemultumirile comunitatii. Fara implicare civica schimbarile in randul societatii se lasa asteptate. Fara unitate si curaj, puterea cetatenilor este slabita.

Concluzie

        Sunt oare atat de tulburi apele in interiorul PSD Arges incat sa fie la un pas de implozie? Mare agitatie se aude ca ar fi pe acolo. Vom vedea ce va urma. Cert este ca oamenii au ajuns sa isi strige nemultumirile in strada pentru a se face auziti. Putem vorbi despre Fenomenul Stefanesti, unde in timp ce PSD se lupta cu PSD, alegatorii lor se simt mintiti si tradati! Ma intreb oare cate alte astfel de focuri mai mocnesc in intreaga tara? Comunitatile mici nu trebuie uitate si nici abandonate. Locuitorii din Stefanesti sunt niste curajosi, putand sa devina chiar un exemplu pentru altii. Sa nu uitam ca din scanteile mici iau nastere focurile mari…