Cu tămâie la PSD Argeş

        In Romania lupta impotriva coruptiei continua. De un an de zile lumea iese in strada impotriva Guvernului si a PSD, pentru a nu ii lasa pe politicieni sa-si puna ghearele pe aceasta tara. Democratia nu inseamna doar vot liber, ci si dreptul la libera exprimare, la proteste spontane, la penalizarea deraierilor celor aflati la putere, atunci cand uita de ce se afla acolo si nu fac altceva decat sa isi urmareasca propriile interese si atat.

        Asistam la acapararea statului de catre aceasta caracatita a coruptiei, pentru care justitia si libertatea oamenilor sunt doar piedici in dorinta ei de neutralizare si anulare a democratiei. Romania este stat membru UE si NATO si asa vrem sa ramana! Dar pentru ca acest lucru sa fie posibil nu trebuie sa permitem ca PSD sa conduca tara impotriva curentului european.

        In urma protestelor masive au luat fiinta grupari civice in toata tara, cu oameni curajosi care au decis sa se implice activ in ceea ce cred. Pitestiul este renumit ca fiind un oras rosu, rosu-PSD. Cu toate acestea, scanteia luptei impotriva coruptiei nu s-a stins. Grupul activAG ia atitudine si isi doreste sa le dea curaj sa se implice si sa isi spuna nemultumirile si altor pitesteni. Au participat la numeroase proteste, toate pasnice, fara sa incite la violenta sau sa incalce in vreun fel legea. Si asa vor continua sa se manifeste mereu, pentru ca nu poti cere ca legile sa fie respectate incalcandu-le. Puterea exemplului este general valabila.

        Cel mai recent protest este cel de joi, 1 Februarie. In fata sediului PSD Arges a avut loc un protest mut, fara scandari. Mesajul a fost transmis prin afise, prin prezenta si prin determinare. Am participat si eu de aceasta data. Si cel mai mult m-a bucurat sa vad ca lumea nu vocifera impotriva noastra, nu au existat insulte, masinile trceau si claxonau in semn de sustinere. Mai mult decat atat, au existat chiar persoane care ni s-au alaturat, in mod perfect civilizat, fara vociferari, pastrand simbolistica evenimentului. Am zis chiar sa iesim putin din tipar si sa apelam chiar la elemente religioase, sperand ca o tamaiere in fata sediului PSD Arges nu strica. Si le-am zis asa, fara a avea nici macar un singur gand negativ impotriva lor: ” Apelam la cele sfinte, fiindca Dragnea prea mult minte. Doamne Dumnezeul meu, fa lumina-n PSDeu!”

        Nu au existat incidente cu jandarmii. Erau prezenti la datorie. Au venit chiar si cei de la Dialog Social sa discute in mod civilizat cu noi. Era si Politia prezenta. Ma intreb insa daca a fost sanctionat in vreun fel proprietarul masinii parcate pe trotuar exact in fata sediului PSD, nu de alta, dar noi fuseseram avertizati ca deranjam prin prezenta, chiar daca eram putini, trecerea pietonilor.

        Mesajul pe care am dorit sa il transmitem in primul rand a fost acela ca nu vrem sa fim o natie de hoti si ca ii vedem si de la Pitesti!