Parada Florilor se lasă cu anchetă…

Anchetă de amploare în urma Paradei Florilor deșfasurată cu ocazia ediției din acest an a Simfoniei Lalelelor. IPJ, ISJ și DGASPC Argeș au fost sesizate cu privire la aspecte care ar fi pus în pericol viața participanților, scopul fiind unul strict politic.

Poliția Argeș a primit de la peste 30 de persoane petiții cu același conținut. În acestea este subliniat faptul că evenimentul care a avut drept scop promovarea unui partid politic (PSD) le-a pus copiilor viața în pericol. Anchetatorilor li se cere să verifice situația și să ia măsurile care se impun. În cazul în care ancheta o va impune, fetița de trei ani care a stat în cap la parada în fața politicienilor va putea fi consultată de un psiholog. De asemenea, reprezentanții DGASPC vor avea un cuvânt de spus.

Despre momentul care a declanșat această anchetă, când o fetiță de trei ani este pusă să stea în cap în fața premierului Viorica Dăncilă, a scris atât presa locală cât și cea națională, materialele stârnind atât reacții pro privind participarea copiilor la astfel de evenimente, cât și critici, manifestarea fiind considerată una politică.

Și la Direcția pentru Protecția Copilului Argeș au fost depuse zeci de sesizări în acest caz. Conducerea institutiei, care a demarat o anchetă, susține că petițiile au fost depuse de persoane din mai multe zone din țară, revoltate că minorii au folosiți la manifestarea politică.
Nicoleta Andrei, antrenoarea criticată pe internet pentru că a pus-o pe fetiță să stea în cap, în fața premierului Dăncilă, a postat pe Facebook: „La Simfonia Lalelelor participăm cu mult drag şi mândrie argeşeană. E un eveniment marcant pentru toată suflarea piteşteană, la care copiii merg cu entuziazm şi mândrie pentru dragostea faţă de judeţul în care s-au născut şi defilează cu multă nerăbdare şi plăcere în faţa tuturor, nu numai în faţa autorităţilor. Dragii mei, aceste fetiţe sunt mândria tuturor argeşenilor, fetiţe care au scos din anonimat o disciplină sportivă mult apreciată de oameni, mult apreciată de părinţii care doresc să-şi vadă copiii defilând în faţa a mii de oameni. Nu politizaţi copiii, mai bine susţineţi-i, au nevoie de moralitate şi integritate în societate. Merg la concursuri şi obţin locuri fruntaşe, munca de ce nu o discută nimeni, rezultatele de ce nu sunt mediatizate? NU SABOTAŢI COPIII, lăsaţi viitorul nostru să aibă spaţiu de desfăşurare”. Rămâne ca ancheta autorităților să facă lumină în acest caz.